Investicije / URBANIZAM

Izgradnja vodovodne mreže na Grdonju se odvija planiranom dinamikom

20.05.2020. 19:51 / Izvor: Akta.ba

Na osnovu sporazuma o finansiranju radova prve faze izgradnje vodovodne mreže u naselju Grdonj, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, koja finansira projekat u iznosu od gotovo 182.000 KM i u ime izvođača radova i nadzora projekta Kantonalnog javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" direktor Enver Hadžiahmetović, započeli su i radovi na terenu koji se odvijaju planiranom dinamikom.

"U dosadašnjem toku radova na dionici od gotovo 480 metara radnici preduzeća "Vodovod i kanalizacija" su uspjeli završiti dio od 300 metara. Nakon polaganja cijevi glavne trase slijedi dezinfekcija cjevovoda, te njegovo ispitivanje na pritisak. Nakon ovoga slijedi spajanje priključaka za potrebe domaćinstava. Možemo reći da je završena dionica na najzahtjevnijem i stjenovitom terenu tako da je ostatak lakši za rad i samim tim vjerujemo da će biti ubrzana dinamika ovih radova", objasnio je Rašid Karamustafić, šef Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar.

Navedeni projekat je Općina Centar uvrstila u ovogodišnji budžet na osnovu zahtjeva građana i Savjeta Mjesne zajednice "Hrastovi-Mrkovići".

Novi cjevovod je promjera 100 mm, što je prema proračunima stručnih lica dovoljno za normalno snabdijevanje vodom ovog naselja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije