Izgradnja zgrade Akademije scenskih umjetnosti važan projekt za Kanton Sarajevo

20.06.2020. 08:26 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja zgrade Akademije scenskih umjetnosti važan projekt za Kanton Sarajevo

Dekan Vuletić je istakao kako je izuzetna sreća u ovom sastavu obići gradilište nove zgrade Akademije.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić u petak je sa dekanom Akademije scenskih umjetnosti Srđanom Vuletićem, koordinatorom za nastavnu produkciju Rusmirom Efendićem, te profesorima Harisom Pašovićem i Admirom Glamočakom obišao zgradu Akademije scenskih umjetnosti u izgradnji.

“Vlada trenutno vodi razgovore sa UNDP-jem u cilju nastavka projekta izgradnje ove zgrade”, izvijestio je svoje domaćine ovom prilikom ministar Krivić.

Dodao je kako je ovo iznimno važan projekt za Kanton Sarajevo.

“Akademija scenskih umjetnosti je više nego zaslužila da ima mjesto gdje će izvoditi nastavu, budući da je jedan od nositelja prepoznatljivog duha Sarajeva i Bosne i Hercegovine u cjelini. Iskreno sam tužan što danas nisam došao u ovu zgradu na predstavu, neku studentsku, nego smo došli da vidimo radove. Ipak se nadam da ćemo zajedničkim zalaganjem uspjeti ovaj projekt privesti kraju i da ćemo što prije vidjeti studente unutar ove zgrade na njihovim studentskim scenama”, kazao je ministar Krivić, nakon obilaska.

Naglasio je i kako se nada da se ovaj segment naučno-umjetničkog rada neće zaustaviti samo sa ovim projektom, nego da će se ubuduće provoditi i drugi procesi, koji će našim umjetničkim akademijama omogućiti veće akademske slobode, a time i dodatno unapređenje njihove specifične obrazovne djelatnosti.

Dekan Vuletić je istakao kako je izuzetna sreća u ovom sastavu obići gradilište nove zgrade Akademije.

“Obzirom da mi nadgledamo radove sa aspekta struke, ministra Krivića smo upoznali sa našim promišljanjima vezanim za ovaj projekt, kako bi dodatno unaprijedili njenu funkcionalnost neophodnu našoj struci”, naveo je dekan Vuletić.

Uputio je i riječi zahvalnosti ministru Kriviću na entuzijazmu, kada je u pitanju umjetnički rad generalno, a koji podrazumijeva rad svih akademija Univerziteta u Sarajevu.

“Nadam se da će se radovi na ovoj zgradi dodatno intenzivirati, kako bi u što skorije vrijeme imali priliku da se u nju uselimo”, naglasio je dekan Vuletić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije