Izmjenom regulacionog plana sve medicinske ustanove na jednom mjestu

04.09.2017. 07:51 / Izvor: Nezavisne novine
Izmjenom regulacionog plana sve medicinske ustanove na jednom mjestu

Ove izmjene predviđa Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac - Petrićevac, zona D. Slobodan Stanarević.

Grad Banjaluka bi uskoro na jednom mjestu, u krugu Univerzitetskog kliničkog centra RS, mogao imati sve medicinske ustanove, ali i dugo očekivani parking, ako odbornici na sjednici Skupštine grada 7. septembra usvoje Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac - Petrićevac, zona D. Slobodan Stanarević, v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, rekao je da je plan, ako ovaj nacrt bude usvojen, da u tom krugu budu smještene sve medicinske ustanove.

"Tu bi bili smješteni Medicinska škola, Medicinski fakultet, ali bi bilo izvršeno premještanje Psihijatrije iz naselja Obilićevo i Hirurgije. Tako bi neke lokacije koje sada pripadaju UKC RS bile oslobođene i planirane za nešto drugo", pojasnio je Stanarević. Prema njegovim riječima, ovim bi bio riješen i najveći problem koji ima UKC, a to je parking.

"Ovim planom je predviđena i izgradnja parkinga za više od 1.000 mjesta, tako da će i to biti u narednoj godini rješavano, i zbog zaposlenih, ali i korisnika medicinskih usluga", naglasio je Stanarević. Izrazio je nadu da će svi odbornici dati zeleno svjetlo tom nacrtu.

"Ovim planom je planirana i izgradnja crkve, jer ima dosta vjernika koji leže u bolnici i žele da idu u crkvu, a zbog zdravstvenog stanja to ne mogu", rekao je Stanarević. Istakao je da će se ovim kompleksom, čija je izgradnja planirana, moći pohvaliti ne samo Banjaluka, nego i cijela BiH. U UKC RS su rekli da je Nacrtom izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac - Petrićevac, zona D, čiji je pokretač ova ustanova, zasad obuhvaćena izgradnja objekata Medicinskog fakulteta, Centra za obrazovanje i istraživanje, Fakulteta zdravstvene njege i Medicinske škole.

"Napominjemo da će tek nakon eventualnog usvajanja Nacrta o izmjeni dijela Regulacionog plana biti decidno definisano šta će se moći graditi na toj lokaciji", pojasnili su u UKC RS. Dodali su da zasad ne mogu govoriti ko će ga i kada graditi, s obzirom na to, kako su pojasnili, da nisu stečeni uslovi za to, tačnije nije raspisan niti sproveden tender za najpovoljnijeg izvođača eventualnih radova.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije