Izrada glavnog projekta rekonstrukcija lokalne ceste Buci – Goduša u Visokom

09.10.2020. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Izrada glavnog projekta rekonstrukcija lokalne ceste Buci – Goduša u Visokom

Projekat je u skladu sa zakonom revidovan, te uz neophodno odobrenje za građenje spreman za implementaciju.

Grad Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke upoznat je sa dugogodišnjom problematikom glavne saobraćajnice prema naselju Goduša. Mještani su zahtijevali proširenje postojeće saobraćajnice, te je s tim u vezi i sačinjen projektni zadatak.

Svjesni limitirajućeg efekta postojeće saobraćajnice puta Buci – Goduša, kada je u pitanju njena širina, što utiče na sveukupan razvoj ovog područja, Gradska uprava je u saradnji sa savjetom MZ Goduša započela na aktivnostima prikupljanja projektno-tehničke dokumentacije.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke je provela postupak javne nabavke za odabir projektanta za izradu Glavnog projekta Rekonstrukcija lokalne ceste Buci-Goduša, Visoko. Sa odabranim projektantom „INVEST PROJEKT“ d.o.o. Zenica je sačinjen Ugovor broj: 01/2-02-1169/19. godine.

U skladu sa zakonskom regulativom i pomenutim ugovor je dana 24.09.2020. godine isti i realizovan. Gradska uprava putem Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke je organizovala prezentaciju ovog projekta u toku izrade varijantnih rješenja. Prezentaciji u kabinetu gradonačelnice 12.03.2020. godine prisustvovali su svi zainteresovani akteri, te dali svoje sugestije koje je projektant uvrstio u Glavnom projektu.

Dostavljeni Glavni projekat je maksimalno poštovao postojeći putni koridor, odnosno postojeću trasu puta lokalne ceste Buci - Goduša. Korekcije trase vršene su u cilju poboljšanja kvaliteta puta, radi proširenja trupa puta.

Projektovana trasa puta širine 5.0 m sa rigolom širine 0,50 m i bankinama 0,75-0,50 m sa početnom tačkom na raskrsnici ispod džamije na Bucima, dok je krajnja tačka u naselju Goduša, kod mezarja na centralnom trgu je ukupne dužine 3.832,0 metara.

Projekat je u skladu sa zakonom revidovan, te uz neophodno odobrenje za građenje spreman za implementaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije