Izvođač radova HELP: Montažom drvenih kućica počelo uređenje dvorišta vrtića u Ljubinju

13.09.2021. 15:15 / Izvor: Akta.ba
Izvođač radova HELP: Montažom drvenih kućica počelo uređenje dvorišta vrtića u Ljubinju

Rok za završetak projekta je 60 dana.

Montažom drvenih kućica danas je otpočeo projekat uređenja dvorišta dječijeg vrtića u Ljubinju.

"Projektom je, pored nabavke drvenih kućice sa odgovarajućim rekvizitima i sadržajem prilagođenim za djecu, predviđena i nabavka vrtuljaka, ljuljaški, zatim predviđeno je i postavljanje rasvjete u dvorištu, nabavka pijeska za pješčanike, izgradnja edukativno-zabavnih staza u krugu dvorišta što će, sigurna sam, doprinijeti povećanju kvaliteta usluga i sadržaja koje pruža naša ustanova. Dodala bih da smo u saradnji sa opštinom Ljubinje i Omladinskom bankom Ljubinje prije par mjeseci realizovali i projekat opremanja enterijera u vrtiću, kada smo nabavili stolove i stolice u našoj trpezariji kao i određen sadržaj edukativno-zabavnog karaktera", rekla je v.d.direktorica Milena Turanjanin.

"One ustanove i preduzeća koje pokazuju rezultate u svom radu mi ćemo pomagati, podržavati i nagrađivati. Jedna od takvih ustanova je i dječiji vrtić Ljubinje koja ima u potpunosti popunjene svoje kapacitet sa 50-oro upisane djece, a kako su me upoznali na listi čekanja se nalazi još desetak djece što je znak da se u ovoj ustanovi radi kvalitetno", istakao je načelnik opptine Ljubinje Stevo Drapić.

Načelnik je dodao i da će u narednoj godini jedan od prioriteta u realizaciji biti projekat rekonstrukcije krova dječijeg vrtića.

Ukupna vrijednost projekat Uređenja dvorišta dječije vrtića iznosi 10.000 KM a finansiran je od strane njemačke vladine organizacije HELP iz Sarajeva.

Rok za završetak projekta je 60 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije