Izvode se radovi na saobrćajnici Blagovac – Tihovići

28.10.2020. 16:06 / Izvor: Akta.ba
Izvode se radovi na saobrćajnici Blagovac – Tihovići

Sredinom oktobra počeli su radovi na rehabilitaciji dijela saobraćajnice Blagovac – Tihovići. Lokalitet na kojem se izvode radovi danas je obišao načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima.

Sredinom oktobra počeli su radovi na rehabilitaciji dijela saobraćajnice Blagovac – Tihovići. Lokalitet na kojem se izvode radovi danas je obišao načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima. Prema Ugovoru zaključenom između Direkcije za puteve Kantona Sarajevo kao upravitelja saobraćajnice i investitora radova sa firmom  "DEMUS" d.o.o. Sarajevo kao izvođača radova, pojektat podrazumijeva rehabilitaciju puta dužine oko 650 metara i prosječne širine 6 metara.

Radovi podrazumijevaju uklanjanje oštećenog asfalta, zamjenu tamponske podloge, uređenje škarpe, ugradnju ivičnjaka, tretman oborinskih voda, izradu rigola za odvodnju, sanaciju propusta za odvodnju vode sa kolovoza i asfaltiranje.

Načelnik Smajić izrazio je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvedenih radova i naglasio kako će nakon sanacije saobraćaj na ovoj dionici biti puno sigurniji, pogotovo jer je to trasa kojom prolazi i javni gradski saobraćaj. 

U ime građana Tihovića zadovoljstvo i zahvalnost investitorima izrazio je jedan od stanovnika Nihad Hadžić. "Kao što vidimo radi se o jednom kvalitetnom projektu koji će trajno riješiti probleme u saobraćaju za naše naselje," rekao je Hadžić.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 485.000 KM, a finansirani su sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije