Izvršena primopredaja radova i najavljeni novi projekti IFAD-a

26.03.2018. 12:43 / Izvor: Akta.ba

Primopredaja radova iskorištena je i za razgovor o nastavku saradnje, odnosno realizaciji novih projekta.

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, direktor Ureda za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Halil Omanović, direktor firme KOV-GRAD Safet Kovačević i glavni inžinjer Rifet Džambegović izvršili su danas primopredaju izvršenih radova na rekonstrukciji puta Mustelji-Šabići, a potom razgovarali o novim projektima koji će se realizirati u okviru IFAD-a (Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj), a to su izgradnja zelene pijace u Bosanskoj Otoci, nabavka plastenika, ali i rekonstrukcija novih putnih pravaca.

Vrijednost ugovora za rekonstrukciju puta "Mustelji-Šabići" koji su načelnik Halitović i direktor Omanović sa izvođačem radova potpisali u oktobru prošle godine vrijedan je 104.224,38 KM. Put u dužini od 550 metara rekonstruisao se iz sredstava IFAD VI (79.957,07 KM) uz učešće Općine Bosanska Krupa (31.267,31 KM).

"Radovi na rekonstrukciji puta završeni su mjesec dana nakon potpisivanja ugovora, ali do danas nismo imali priliku izvršiti primopredaju. Osim ovog puta u isto vrijeme rekonstruisali smo i putnu komunikaciju Priki potok – Konjodor koja dijelom pripada i općini Bužim. Na realizaciju ovih projekata čekalo se 15 godina, ali su konačno realizirani zahvaljujući dobroj saradnji općina i podršci projekta IFAD. Mi smo  IFAD projektu od 2008. godine. Radili smo veliki broj projekata značajne vrijednosti u svakom smislu, a prema svemu sudeći, radit ćemo i u budućnosti", kazao je načelnik Armin Halitović.

Primopredaja radova iskorištena je i za razgovor o nastavku saradnje, odnosno realizaciji novih projekta. Kroz IFAD VI koji je namijenjen za individualne poljoprivredne proizvođače, zatim mala i srednja preduzeća i to za projekte unapređenja ruralnog poduzetništva, kako se moglo čuti na sastanku, gradit će se zelena pijaca u Bosanskoj Otoci, nabavljati plastenici, ali i graditi novi putevi.

"Možemo biti sretni i zadovoljni, dobili smo obećanje za podršku u realizaciji još nekih vrlo korisnih projekata, među njima je svakako izgradnja zelene pijace u Bosanskoj Otoci za šta je već potpisan ugovor, zatim nabavka 26 plastenika što je poprilično značajna brojka, a osim ovoga našli smo i modus za završetak puta Šabići i izgradnju po jedne dionice puta u Mašićima i Crkvini", zaključuje načelnik Halitović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije