Jahorina dobija tri nove atrakcije

02.05.2020. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Jahorina dobija tri nove atrakcije

U Olimpijskom centru Jahorina, krenuli su sa pripremama lјetne sezone.

U Olimpijskom centru Jahorina, krenuli su sa pripremama lјetne sezone.

U planu je postavlјanje novih atrakcija Tower, Loopsteri i Skydive, čime će Jahorina ponovo, prva u ovom djelu Evrope, imati nove adrenalinske atrakcije za odrasle i djecu.

Preuzeli su i „Jahorina Ultra Trail“ projekat i od ove godine trkače očekuje noviji, pobolјšan koncept.

Pripemili su i zanimlјiv kalendar događanja za lјetnju sezonu, te se nadaju da će se tokom lјeta samo sjećati trenutne situacije i uživati u svim benefitima lјeta na planini.

Ovo je istaknuto na video-konferenciji, na temu ublažavanja negativnih efekata epidemije virusa COVID-19 na turizam u BiH na kojoj su učestvovali ministri iz Vlade Republike Srpske kao i predstavnici svih organizacija koji imaju najznačajniji uticaj na turizam u BIH.

Loopster je čista zabava u vožnji, a svako putovanje je jedinstveno iskustvo. Osam kabina se okreće u krugu ali i oko svoje ose u oba smijera…Putnici mogu da se odluče za ležerni osećaj ili da dožive neku turbulenciju. Pokretima kabine mogu da uoravlјaju na kontrolnoj konzoli. Za one koji žele divlјu vožnju, nebo je granica. A oni koji se žele opustiti mogu samo lagano da klize.

Kad je riječ o Tower laganim povlačenjem za konop simulira se pokret penjanja, a sjedište u tandemu se kreće uvis. Snaga i brzina korišćena za povlačenje konopa direktno utiče na brzinu uspona. Tokom vožnje Tower se kontinuirano okreće oko svoje vertikalne ose i omogućava panoramski pogled. Držanje za konop zaustavlјa sjedište, a puštanje konopa spušta tandem sjedište da se polako vrati prema zemlјi.

Zbog svoje stabilne konstrukcije, Skydive se može instalirati na gotovo svim prostorima. Potrebna je samo mala baza i dužina kabla do 50 metara. Ove tehničke prednosti su dobar argument za upotrebu u urbanim i ruralnim alpskim regionima. Jedinstvena konstrukcija Skydiv-a omogućava ne samo premošćivanje spektakularnih alpskih lokacija poput stenskih formacija, malih zaleđa, jezera ili brzaka, već i igrališta za djecu tokom cjele godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije