Jasan stav: Projekt izgradnje autoputa u RS-u će biti završen

23.09.2017. 08:53 / Izvor: Agencije
Jasan stav: Projekt izgradnje autoputa u RS-u će biti završen

Trninić kaže da je odgađanje ratifikacije ugovora sa Evropskom investicionom bankom jedna u nizu opstrukcija sa nivoa BiH.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da se odgađanjem izjašnjavanja o ratifikaciji aneksa ugovora sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj gubi vrijeme i Republici Srpskoj nanosi velika šteta.

Poslanici SDS-a su na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH u srijedu glasali za to da izjašanjavanje o ovoj ratifikaciji bude odgođeno. Ovaj potez obrazložili su time da na sjednici nije bio prisutan niko iz Ministarstva finansija i trezora BiH, koje je predlagač aneksa.

"Republika Srpska, poput drugih zemalja, infrastrukturu gradi uz podršku kreditnih linija. Ako je taj projekat od ocijenjen kao ekonomski opravdan, nije dobro da se to odgodi", poručio je Čubrilović.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić rekao je da je odgađanje ratifikacije ugovora sa Evropskom investicionom bankom jedna u nizu opstrukcija sa nivoa BiH prema Srpskoj i loše će se odraziti na dalji tok izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj, ali da će Ministarstvo dovršiti svoje započete infrastrukturne projekte. Trninić smatra da je to jedna u nizu opstrukcija sa nivoa BiH prema infrastrukturnim projektima u RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije