Investicije / PROJEKTI

Javni interes za izgradnju dalekovoda Rama/Prozor - Uskoplje/Gornji Vakuf​

09.07.2020. 13:31 / Izvor: Akta.ba

Vlada FBiH danas je utvrdila javni interes za izgradnju dalekovoda OV 110 kV, na relaciji Rama/Prozor - Uskoplje/Gornji Vakuf, te je, za potrebe Elektroprijenosa BiH a.d. Banja Luka, Operativno područje Mostar, moguće pristupiti nepotpunoj eksproprijaciji (ustanovljenju prava služnosti) nekretnina koje se nalaze u koridoru od 20 metara dalekovoda na području Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podaci o nekretninama i procijenjenoj vrijednosti nekretnina - poljoprivrednog zemljišta, šuma i šumskog zemljišta sadržani su u elaboratima urađenim 2018., 2019. i 2020. godine.

Investicioni projekat izgradnje ovog dalekovoda nalazi se u odobrenom dugoročnom planu razvoja prijenosne mreže, te je uvršten u aktuelne nacrte jednogodišnjeg i trogodišnjeg plana investicija Elektroprijenosa BiH s predviđenim vlastitim sredstvima za izgradnju objekta i isplatu naknada s ciljem rješavanja imovinsko-pravnih pitanja u skladu s planskim dokumentima.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije