Jedina bh. fabrika za proizvodnju radijatora počela sa radom

25.05.2018. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Jedina bh. fabrika za proizvodnju radijatora počela sa radom

Vlasnik fabrike Fikret Lović istakao je dobru saradnju sa opštinskom upravom i najavio otvaranje novog pogona za proizvodnju peleta.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i vlasnik lokalne fabrike za proizvodnju radijatora i kotlova na pelet "Termal int" Fikret Lović jučer su svečano pustili u rad pogon za proizvodnju radijatora vrijedan milion maraka, piše infobijeljina.

Savić je rekao novinarima je da je, godinu dana nakon ponovnog pokretanja farbike "Termal int", krenula i primarna proizvodnja radijatora, jedina u BiH. 

"Otvaranje ovog pogona i rad fabrike garancija je razvoja majevičkog kraja, jer zapošljava domaće stanovništvo", istakao je Savić. 

On je dodao da "Termal int", kroz društveno odgovorno poslovanje u zajednici, pomože i brojne društvene aktivnosti, kulturu i sport u Loparama. 

Vlasnik fabrike Fikret Lović istakao je dobru saradnju sa opštinskom upravom i najavio otvaranje novog pogona za proizvodnju peleta, koji se koristi kao ogrevni materijal. 

"Zapošljavamo 76 radnika, a proširivanjem fabrike povećaćemo i broj zaposlenih", najavio je on. 

Direktor fabrike Mahir Hamzić rekao je novinarima da je u "Termal int" do sada uloženo dva miliona maraka. 

"Sam pogon za proizvodnju radijatora, koji podrazumijeva remont stare linije za proizvodnju radijatora, nabavku nove linije za farbanje, lakiranje i potapanje, uloženo je milion maraka", naveo je Hamzić. 

Nakon višegodišnje pauze u radu, opština Lopare je pronašla strateškog partnera, firmu "Lafat" iz Kalesije, koja je kupila fabriku u stečaju i obnovila proizvodnju u sadašnjoj fabrici "Temral int". 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije