Jugović: Opština Pale će tokom ove godine realizovati značajne investicije

02.01.2019. 09:30 / Izvor: SRNA
Jugović: Opština Pale će tokom ove godine realizovati značajne investicije

Opština Pale će tokom ove godine realizovati značajne investicije koje se odnose na izgradnju, rekonstrukciju putne i komunalne infrastrukture, te unapređenje sportskih sadržaja

Opština Pale će tokom ove godine realizovati značajne investicije koje se odnose na izgradnju, rekonstrukciju putne i komunalne infrastrukture, te unapređenje sportskih sadržaja, izjavio je načelnik opštine Boško Jugović.
 
Jugović je na novogodišnjem prijemu istakao da će naredne dvije godine obilježiti investicioni ciklusi, kao što je početak izmještanja Toplane, izgradnja nove zgrade opštine, Muzeja Republike Srpske, sanacija fontane na trgu i mnogi drugi projekti.
 
“Moramo da damo sve od sebe i da idemo naprijed”, poručio je Jogović.
 
On je podsjetio da su tokom ove godine, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Miloradu Dodiku, kupili imovinu fabrike “Famos” u iznosu 2.200.000 КM, čime su obezbijeđeni uslovi za dovođenje investitora.
 
“Zahvaljujući kupovini `Famosa` obezbijeđeni su uslovi da izmjestimo Toplanu, a borićemo se u toku naredne godine da započnemo igradnju nove u krugu fabike, da bismo oslobodili 7.000 metara kvadratnih najkvalitetnijeg zemljišta u centru Pala”, rekao je Jugović.
 
On je dodao da se trenutno u krugu fabrike “Famos” nalazi i prva fabrika za proizvodnju LED rasvjete koja će zaposliti oko 25 radnika.
 
Jugović se osvrnuo i na ovu godinu, ističući da je bila veoma uspješna sa mnogo projekata, u kojoj je uloženo više od dva miliona КM u infrastrukturu.
 
Prema njegovim riječima, to se odnosi na rekonstrukciju Romanijske ulice, koja je završena uz pomoć Vlade Srbije u iznosu od 500.000 evra, Ulicu Nikole Tesle, put prema Podvitezu, sanaciju gradske deponije, rekonstrukciju zgrade opštine, te niz frekventnih saobraćajnica na području opštine.
 
“Кada sve analiziramo, opština Pale je u ovoj godini budžetom predvidjela 105.000 КM za podsticaje poljoprivredi i preduzetništvu, više od 60.000 КM za pronatalitetnu politiku. Za stipendije izdvajamo 100.000 КM, pomoć porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida oko 60.000 КM”, rekao je Jugović i dodao da grantovi iz budžeta dostižu iznos od 615.000 КM.
 
On je naveo da je obezbijeđeno oko 50.000 КM za završetak novoizgrađenog Hrama Svetog arhangela Gavrila.
 
Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da Pale napreduju i da će se u naredne dvije godine truditi da budu bolje.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije