Južna longitudinala: Gradi se na čitavoj dionici dugoj 900 metara

12.01.2018. 13:00 / Izvor: Avaz.ba
Južna longitudinala: Gradi se na čitavoj dionici dugoj 900 metara

Da bi radovi na gradnji kružnog toka mogli biti završeni, neophodno će biti izmjestiti saobraćaj s tranzita na ulicu Azize Šaćirbegović.

Povoljni vremenski uvjeti idu u prilog radnicima "Euro-Asfalta", koji grade Južnu longitudinalu na Grbavici. Radovi se izvode na dužini od 900 metara, a u promet je puštena i nova traka uz pomoćni stadion Grbavica.

Gornja ploča

Kako nam je rekao šef gradilišta Faruk Medošević, u toku je gradnja nove trake u ulici Zvornička, odnosno rekonstrukcija postojeće, od raskrsnice ulice Topal Osman-paše do kraja trase Južne longitudinale prema Grbavici.

Kod pekare AS u toku je armiranje gornje ploče kružnog toka, a nakon toga slijedi betoniranje.

"Gornju ploču betonirat ćemo do polovine mjeseca, nakon čega će ona morati „odležati". Završena je gradnja tri tunela kružnog toka u kojima se trenutno gradi stepenište, što predstavlja kraj prve faze. U drugoj će biti izgrađena još dva tunela", rekao je Medošević.

Da bi radovi na gradnji kružnog toka mogli biti završeni, neophodno će biti izmjestiti saobraćaj s tranzita na ulicu Azize Šaćirbegović.

Druga faza

"Izmještanjem saobraćaja na ulicu Azize Šaćirbegović steći će se uvjeti za radove na drugoj fazi kružnog toka. Prema dinamici radova, u narednom periodu bit će zaustavljen saobraćaj u Zvorničkoj i ulici Safeta Hadžića, što je uvjet za završetak druge faze izgradnje kružnog toka. Kada se to bude radilo, gotovo mjesec i po trolejbusi prema Dobrinji neće nikako voziti", istakao je Medošević.

Vodovodna mreža 

"Trenutno se radi na iskopu postojeće saobraćajnice u ulici Zvornička, nakon čega će se prespojiti novoizgrađena vodovodna mreža i položiti instalacija za semaforizaciju. Nakon završenih zemljanih radova, postavljat će se gornji sloj asfalta", kazao je Medošević.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije