Južna longitudinala: Kružni tok će biti završen tek iduće godine

21.08.2017. 12:51 / Izvor: Oslobođenje
Južna longitudinala: Kružni tok će biti završen tek iduće godine

Radovi na gradnji kružnog toka kod pekare As u sklopu južne longitudinale nastavljeni su nakon pauze koja je trajala više od tri mjeseca.

Radovi na gradnji kružnog toka kod pekare As u sklopu južne longitudinale nastavljeni su nakon pauze koja je trajala više od tri mjeseca.

Naime, firma Euro-Asfalt, koja je zadužena za izvođenje radova, nije mogla vršiti gradnju s obzirom na to da je u međuvremenu pokrenuta procedura izmjene Glavnog i Izvedbenog projekta kako bi se izašlo ususret građanima Hrasnog Brda, koji su svojevremeno i protestovali, jer u glavnom projektu im nije bio ostavljen priključak na kružni tok.

Dozvola

Izgradnjom kružnog toka bez priključka, građani Hrasnog Brda bili bi prinuđeni na dosta veće kruženje kako bi izašli iz svog naselja.

Također, da bi radovi bili nastavljeni, bilo je potrebno da se Direkcija za puteve KS-a pobrine za izmjenu i dopunu građevinske dozvole.

Izvršni direktor Euro-Asfalta Enver Ajanović kazao nam je da je projektant izmijenio glavni projekt.

"Mi smo prije desetak dana dobili novi idejni i glavni projekt, i počeli smo sa radovima. Prema tom novom glavnom projektu, očito je da će biti probijen rok za završetak radova koji je bio kraj septembra ove godine. S obzirom na to da će u ovom poslu biti puno podzemnih radova, temelja i podzemnih pješačkih tunela, nažalost, dočekat će nas zimski period", kazao je Ajanović, dodavši da će ove sedmice početi izmještanje kontaktne mreže.

Hidroizolacija

Poručio je kako nastoje da do zime završe kompletnu AB konstrukciju.

"Pokušat ćemo završiti određeni dio radova kako bi se saobraćaj preko zime pustio da funkcioniše preko kružnog toka. U zimskom periodu se ne mogu raditi hidroizolacije betonskih površina, a samim tim kasnije i asfaltiranje, tako da je očito da se radovi neće završiti prije proljeća naredne godine. Prema našoj procjeni, sve bi trebalo biti završeno krajem aprila", pojasnio je Ajanović. Od početka radova, saobraćaj od pekare As prema Otoci je zatvoren.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije