Investicije/ PROJEKTI

Kakanj: Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji puteva

Rok za izvođenje radova je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao. Radovi će se finansirati kroz Program prijateljskog okruženja između Općine Kakanj i JP "Elektroprivreda BiH".

02.09.2014. 08:02 / Izvor: eKapija.ba

Narednih dana, čim se poprave vremenske prilike, počet će radovi na rekonstrukciji putne infrastrukture u naseljenim mjestima Termoelektrana i Kujavče.

Podsjetimo, u uredu općinskog načelnika Nermina Mandre, 11. augusta 2014. godine, potpisana su nova dva ugovora o izvođenju radova na izgradnji i jačanju infrastrukture na području općine Kakanj ukupne vrijednosti 106.969,18 KM.

U ime Općine Kakanj ugovore je  u svojstvu naručioca radova potpisao općinski načelnik Nermin Mandra, dok je u ime izvođača radova, kakanjske firme "Trgošped" koja je za izvođenje ovih radova izabrana kroz tendersku proceduru, ugovore potpisao direktor Iso Zaimović.

Radi se o ugovoru o izvođenju radova na proširenju puta sa izgradnjom potpornih zidova u Kujavču, MZ Termoelektrana, ukupne vrijednosti 29.384,91 KM (sa uračunatim PDV-om i popustom od 6 %), te ugovoru o izvođenju radova na rekonstrukciji puta i kanala u naselju Termoelektrana ukupne vrijednosti 77.584,27 KM (sa uračunatim PDV-om i popustom 10%)

Rok za izvođenje radova je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Radovi će se finansirati kroz Program prijateljskog okruženja između Općine Kakanj i JP "Elektroprivreda BiH".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije