Investicije / PROJEKTI

Kanton najavio pomoć u rekonstrukciji zgrade u ulici Petra Tiješića na Dobrinji

20.02.2021. 11:13 / Izvor: Akta.ba

Građani koji žive u ulici Petra Tiješića u naselju Dobrinja IV, godinama čekaju na obnovu zgrade oštećene tokom opsade Sarajeva.

Posjetili su ih danas ministar Enver Hadžiahmetović i dopredsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić, te najavili pomoć Kantona u rekonstrukciji fasade, krova i instalacija.

"Zgrada u kojoj ljudi žive je u veoma lošem stanju i potrebno je u kratkom periodu izvršiti rekonstrukciju. Osim Kantona, moraju se uključiti Općina Novi Grad i upravitelj, no i ako ne bude te vrste podrške, mi ćemo finansirati ovaj projekat u okviru naših mogućnosti", rekao je ministar Hadžiahmetović.

Arnel Hodžić je godinu i po predstavnik etažnih vlasnika 5 ulaza u okviru zgrade u kojoj žive 82 porodice. Ističe da imaju mnogo problema, jer je zgrada bila na prvoj liniji i pretrpila je velika oštećenja.

"Uprkos preko 20 podnesaka prema općinskim i kantonalnim vlastima, ovo je prvi put da se neko odazove pozivu građana. Bez pomoći vlasti mi nismo u mogućnosti sami da izvršimo sanaciju zgrade", rekao je Hodžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije