Kanton Sarajevo će se uključiti u rekonstrukciju sportske sale u OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar“

13.10.2021. 08:18 / Izvor: Akta.ba
Sala OŠ Mak Dizdar

Potrebna dodatna sredstva obezbijediti Kanton Sarajevo kroz rebalans svog Budžeta.

Predsjedavajući  Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović posjetili su jučer Osnovnu školu "Mehmedalija Mak Dizdar", gdje su u toku radovi na rekonstrukcija sportske sale.

Kako je izneseno ovom prilikom, dosadašnje radove na rekonstrukciji  sale finansirala je Općina Novi Grad, a kako bi radovi do kraja bili kvalitetno urađeni biće potrebna dodatna ulaganja. 

Ministrica Hota-Muminović je najavila da će resorno ministarstvo prema Općini uputiti prijedlog  da se uključi u projekt i sufinansira potrebne dodatne radove. 

"Našim učenicima želimo obezbijediti najbolje standarde i uvjete obrazovanja, tako da je ovo jedan od takvih izazova. Sigurna sam da ćemo na kraju učenicima predati kvalitetno saniranu i adekvatno opremljenu sportsku salu", poručila je ministrica Hota-Muminović.

Predsjedavajući Okerić je najavio kako će potrebna dodatna sredstva obezbijediti Kanton Sarajevo kroz rebalans svog Budžeta. 

"Sportska sala nije rekonstruisana od izgradnje škole i sve je u njoj prilično dotrajalo. Zbog toga treba izvršiti obimne i kvalitetene radove. Ovu školu pohađa više od 500 učenika kojima trebamo osigurati najbolje uvjete za nastavu iz predmeta Tjelesni odgoj", poručio je Elvedin Okerić, nakon ovog obilaska.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije