Katar zainteresiran za investiranje u KS, uskoro tenderi za projekte

21.06.2019. 08:06 / Izvor: Akta.ba
Katar zainteresiran za investiranje u KS, uskoro tenderi za projekte

Konaković je istakao kako KS ima mnogo konkretnih ponuda i projekata, te da se nada kako će i ulagači iz Katara prepoznati vrijednost i značaj tih projekta.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i premijer KS Edin Forto razgovarali su jučer s ambasadorom države Katar u BiH Sultanom Bil Ali Al-Khaterom o unaprjeđenju dosadašnje saradnje, kao i o mogućnosti investiranja u projekte koje Kanton Sarajevo planira realizirati.

Ambasador Al-Khater je naglasio kako su njihovi privrednici posebno zainteresirani za ulaganje u Kanton Sarajevo.

Tom prilikom, premijer Forto je najavio kako će uskoro biti raspisani tenderi za projekte u koje bi potencijalni investitori mogli ulagati, jer je, po njegovim riječima, opredjeljenje vlade razvoj privatnog sektoru u kantonu.

Tokom sastanka je potcrtano kako će zakonodavna i izvršna vlast učiniti sve da poboljšaju ekonomsku saradnju između Katara i Kantona Sarajevo, kao i da će imati njihovu punu podršku za investiranje.

Konaković je istakao kako KS ima mnogo konkretnih ponuda i projekata, te da se nada kako će i ulagači iz Katara prepoznati vrijednost i značaj tih projekta, saopćeno je iz Pres-službe KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije