KBZ traži partnera u realizaciji projekta Interventna kardiologija

29.08.2018. 10:00 / Izvor: Akta.ba
KBZ traži partnera u realizaciji projekta Interventna kardiologija

Namjera KBZ-a je da ovim projektom proširi obim usluge iz svoje nadležnosti za područje ZDK u cilju poboljšanja kvaliteta života pacijenata.

Kantonalna bolnica Zenica objavila je javni poziv za dostavu ponuda za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta Interventna kardiologija.

Projekat se planira sprovoditi u četiri faze. Prva faza obuhvata kapitalno ulaganje u zgradu, medicinsku opremu i zaposlene u svrhu osiguranja 24-satnog prioritetnog pružanja usluga osiguranicima i pacijentima sa područja Zeničko-dobojskog kantona iz oblasti interventne kardiologije i gastroenterologije(ERCP). Planirani početak pružanja usluga je prvi kvartal 2020. godine.

Druga, treća i četvra faza obuhvataju dodatno ulaganje u medicinsku opremu i zaposlene u svrhu omogućavanja pružanja usluga osiguranicima i pacijentima izvan područja Zeničko-dobojskog kantona. Planirani početak pružanja usluga je nakon 2022. godine.

Namjera KBZ-a je da ovim projektom proširi obim usluge iz svoje nadležnosti za područje ZDK u cilju poboljšanja kvaliteta života pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih bolesti.

Kako je predviđeno tenderom ugovor o javno-privatnom partnerstvu traje maksimalno 27 godina, počev od dobijanja odobrenja za pružanje zdravstvenih usluga.

Rok za dostavu ponuda je 15. oktobar 2018. godine.

Više informacija OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije