Investicije / PROJEKTI

KBZ traži partnera u realizaciji projekta Interventna kardiologija

29.08.2018. 10:00 / Izvor: Akta.ba

Kantonalna bolnica Zenica objavila je javni poziv za dostavu ponuda za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta Interventna kardiologija.

Projekat se planira sprovoditi u četiri faze. Prva faza obuhvata kapitalno ulaganje u zgradu, medicinsku opremu i zaposlene u svrhu osiguranja 24-satnog prioritetnog pružanja usluga osiguranicima i pacijentima sa područja Zeničko-dobojskog kantona iz oblasti interventne kardiologije i gastroenterologije(ERCP). Planirani početak pružanja usluga je prvi kvartal 2020. godine.

Druga, treća i četvra faza obuhvataju dodatno ulaganje u medicinsku opremu i zaposlene u svrhu omogućavanja pružanja usluga osiguranicima i pacijentima izvan područja Zeničko-dobojskog kantona. Planirani početak pružanja usluga je nakon 2022. godine.

Namjera KBZ-a je da ovim projektom proširi obim usluge iz svoje nadležnosti za područje ZDK u cilju poboljšanja kvaliteta života pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih bolesti.

Kako je predviđeno tenderom ugovor o javno-privatnom partnerstvu traje maksimalno 27 godina, počev od dobijanja odobrenja za pružanje zdravstvenih usluga.

Rok za dostavu ponuda je 15. oktobar 2018. godine.

Više informacija OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije