Investicije / PROJEKTI

KfW: U idućih par godina još 350 milijuna eura kredita za BiH

07.03.2014. 17:14 / Izvor: eKapija.ba

Nakon što je jučer Vlada Federacije prihvatila kreditno zaduženje kod Njemačke razvojne banke(KfW) u iznosu od 130 milijuna eura za izgradnju dvije hidroelektrane i to HE Janjići i crpne HE Vrilo, iz KfW-a najavljuju nova sredstva koja će biti osigurana za BiH u iduće dvije-tri godine.  

''KfW je do sada u BiH uložila 300 milijuna eura, a u sljedeće dvije-tri godine imati će još 350 milijuna eura'', kazao je za eKapija.ba Christoph Tiskens, direktor ureda KfW-a za jugoistočnu Europu i Tursku.

On navodi da im je trenutno u fokusu investicija energetski sektor. ''Prošle godine smo sklopili ugovore koje se odnose na osnivanje prvog vjetroparka u BiH, a ove godine se investicije tiču hidropotencijala'', kazao je on.  Navodi da im je cilj na taj način dati poticaj energetskom sektoru u BiH, te pomoći jačanje gospodarstva.

On je istaknuo također da KfW razmatra uvođenje fonda za općine.

"Sve to to u početnoj fazi. Osnovali smo fond prošle godine i sada smo u fazi pripreme. Trebao bi biti  operativan u roku od mjesec dana", kaže nam Tiskens.

Budući da je KfW jedan od najvećih davatelja studentskih kredita u Njemačkoj razmišljaju i o pružanju takve mogućnost i studentima u BiH. Što se tiče ovog fonda saznajemo da je ideja tek u nacrtu i da rade na razmatranju mogućih modaliteta davanja ovakve vrste kredita za naše tržište.

D.K. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije