Kinezi zainteresovani za ulaganje u rudnik mrkog uglja Lješljani

02.11.2018. 10:19 / Izvor: Akta.ba
Kinezi zainteresovani za ulaganje u rudnik mrkog uglja Lješljani

kineskim investitorima su predočene i druge mogućnosti ulaganja, s posebnim akcentom na bogatstvo područja oko rudnika "Lješljani" termomineralnom vodom. 

Načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača sastao se sa predstavnicima kompanije TEBA, koja je najveća kineska kompanija u energetici i lider u proizvodnji kablova i transformatora. 

Sastanku su prisustvovali saradnici načelnika Opštine Novi Grad, kao i direktor Privrednog preporoda iz Banjaluke, firme koja je koncesionar rudnika "Lješljani", a razgovarano je o mogućnosti investiranja u rudnik "Lješljani", kapacitetima rudnika, tržištu, radnoj snazi, te spremnosti lokalne samouprave da pruži punu podršku investitoru, kako u smislu obezbjeđivanja potrebne dokumentacije, tako i prekvalifikacije stručnog kadra kojeg u ovom trenutku nema dovoljno. 

Pored toga, kineskim investitorima su predočene i druge mogućnosti ulaganja, s posebnim akcentom na bogatstvo područja oko rudnika "Lješljani" termomineralnom vodom. 

Kineski investitori će, zajedno sa koncesionarom, posjetiti Vladu Republike Srpske, gdje će razgovarati o uslovima investiranja, te uvoza mašina i opreme, nakon čega će razmotriti sve opcije ulaganja i donijeti konačnu odluku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije