Kiseljačka i fojnička firma zajedno grade luksuzni kompleks sa nizom sadržaja

10.09.2021. 08:34 / Izvor: Akta.ba
Kiseljačka i fojnička firma zajedno grade luksuzni kompleks sa nizom sadržaja

Najnovija akvizicija ove dvije firme jeste hotel "Stari grad" i prostor oko njega.

Kiseljačka firma TWI d.o.o i fojnička firma B.I. Materijali proteklih nekoliko godina su najveći investitori na području opštine Fojnica.

Pored zajedničkih projekata na prostoru stare Pilane, solarnih panela na Malkoču i drugih zajedničkih poduhvata, najnovija akvizicija ove dvije firme jeste hotel "Stari grad" i prostor oko njega.

Igor Bošnjak i Sahir Mustajbegović, vlasnici ove dvije firme, su pokazali ozbiljnost nakon kupnje ovog prostora te je ono postalo veliko gradilište koje, iz dana u dan, dobija nove konture.

U ovaj poslovni poduhvat, kao i u pethodne, su ušli partnerski sa omjerom 50:50 udijelom u vlasništvu.

Fojnički načelnik Sabahudin Klisura je, također, istakao zadovoljstvo dinamikom radova, ali i zadovoljstvo što ova dvojica privrednika svoj novac ulažu u Fojnicu i projekte koji su u skladu s vizijom opštinskog vijeća i načelnika opštine Fojnica, a posebno ke istakao činjenicu da će u sklopu novog kompleksa biti uposleno 50 Fojničana.

Danas smo kratko razgovarali sa vlasnikom firme TWI d.o.o, Sahirom Mustajbegovićem, koji nam je kazao šta će sve u narednom periodu biti izgrađeno.

"Gradit će se stambeno-poslovni prostor koji će se sastojati od 80 stanova veličine od 40 do 108 kvadratnih metara. Na samom vrhu zgrade će biti izgrađeno 20-tak penthousea, dvoetažnih, ekskluzivnih stanova. U poslovnom dijelu kompleksa će biti banke, hipermarket, prodavnica sportske odjeće… Sav kompleks će biti uvezan i sa dva lifta. Također, bit će izgrađena dva bazena, unutrašnji i vanjski, elitni restoran sa svadbenim salonom, gradska kafana sa baštom te 138 parking mjesta. U ovom kompleksu će svoje mjesto naći i fontane te stabla japanskih trešanja", kazao je Mustajbegović, piše Centralna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije