Kompanija E-Beganović radi na sanacija klizišta u naselju Johovica

05.02.2016. 11:25 / Izvor: Akta.ba
Kompanija E-Beganović radi na sanacija klizišta u naselju Johovica

Klizišta u naseljima Šturlić i Johovica rezultat su veoma trusnog i geološki nestabilnog područja koje karakteriše ovaj dio općine Cazin.

Klizišta u naseljima Šturlić i Johovica rezultat su veoma trusnog i geološki nestabilnog područja koje karakteriše ovaj dio općine Cazin. Klizišta su na nekoliko mjesta ugrozila i regionalnu cestu R403b, čime je u značajnoj mjeri otežano odvijanje saobraćaja, kako lokalnom stanovništvu, tako i svim putnicima koji putuju na relaciji između Cazina i Velike Kladuše. Ipak, kantonalna Direkcija regionalnih cesta odlučila je sanirati postojeća klizišta, a time i stati u kraj problemima svih vozača, ističe Sanel Bajramović, direktor Direkcije za RTV Cazin.

"Radi se o projektu čija je vrijednost oko 100 hiljada KM. Već je izrađena projektna dokumentacija i sanacija će se uraditi u skladu sa projektnom dokumentacijom. U okviru ovog ugovora ulazi sanacija odrona i sanacija kosina", kaže Bajramović.

Ugovor za realizaciju projekta potpisan je 10. novembra 2015. godine. Izvođač radova je firma „E-Beganović“ d.o.o. Cazin, a nadzor će provoditi „Zavod za saobraćaj građevinskog fakulteta u Sarajevu“. Ono što je najznačajnije u svemu ovom je činjenica da bi radovi trebali otpočeti veoma brzo.

"Rok za izvođenje radova je 30 radno pogodnih dana. Mi ćemo nastojati u što kraćem vremenskom periodu izvođača uvedemo u samu realizaciju, što će ovisiti od vremenskih uslova, a prema svemu sudeći da će to biti u skorije vrijeme", ističe Bajramović.

Pored svega, iz Direkcije regionalnih cesta USK su istakli da će i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u putnu infrastrukturu na prostoru cijelog kantona, a od značajnijih projekata na području općine Cazin svakako valja spomenuti izgradnju pješačke staze u naselju Tržac, što je projekat vrijedan skoro 305 hiljada KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije