Kompleks Muška voda kod Kladnja i dalje propada

18.11.2018. 14:43 / Izvor: Federalna.ba
Kompleks Muška voda kod Kladnja i dalje propada

Objavljena je i sedma javna prodaja, a iz Odbora povjerilaca i Vlade Tuzlanskog kantona kažu, da cijenu više neće snižavati.

I pored nekoliko puta snižene cijene koja je na šestoj bezuspješnoj prodaji dostigla minimalnih milion i osam stotina hiljada maraka, nekada nadaleko poznati Kompleks Muška voda kod Kladnja nije pronašao kupca. Objavljena je i sedma javna prodaja, a iz Odbora povjerilaca i Vlade Tuzlanskog kantona kažu, da cijenu više neće snižavati.

Svjedok lijepog prošlog vremena u ambijentu netaknute prirode danas ne služi ničemu. Na područje zaštićenog pejzaža Konjuh koji posjeduje i potencijal vazdušne banje i izvor Muške vode danas svrate samo rijetki. Sa početnih nešto više od tri miliona, cijena je danas snižena na nešto manje od dva miliona maraka.

"Odbor povjerilaca na nedavno održanoj sjednici donio je odluku o sedmoj prodaji ovog Kompleksa po istoj cijeni, a cijena je milion i 870 hiljada maraka. A kako rekoste, hotel ne propada, hotel je samo konzerviran i sve stoji onako kako je bilo posljednjih dana kada je radio", ističe Šahsudin Halilović, predsjednik Komisije stečajnog dužnika „Konjuh dd“ Kladanj.

Kompleks je 2010. godine dat pod zakup kada su počeli i problemi. Preduzeće koje ga je održavalo danas je u stečaju, a kako navode u to vrijeme nije bilo interesa vlasti da se Kompleks sačuva, dok danas nadležno Ministarstvo ulaže napore, da bi ova priča otišla u pozitivnom smjeru.

"Meni i Vladi Tuzlanskog kantona je bitno da taj Kompleks stavimo u funkciju. To je Kompleks od značaja za regiju. Kad god izađete iz Bosne i Hercegovine a kažete da ste iz tuzle ili Tuzlanskog kantona, odmah vas svi pitaju šta je sa Muškom vodom?", kaže Mirsad Gluhić, ministar turizma TK-a.

"Osim hotela u Kompleks spada još šest bungalova sa šest apartmana, fudbalski stadion, ski staza, fudbalsko igralište, odbojkaško igralište, kupalište na izuzetno čistoj rijeci", dodaje Halilović.

Interes kupaca za sedmu prodaju postoji, a imajući u vidu da je riječ o nekada nadaleko poznatom turističkom brendu, iz preduzeća koje upravlja ovim Komleksom se nadaju da će dočekati bolja vremena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije