Komplentna obnova Velike aleje počinje ove sedmice

16.04.2019. 09:52 / Izvor: Avaz.ba
Komplentna obnova Velike aleje počinje ove sedmice

U ovaj projekt, ističe Kovač, osim "Rada", uključene su i Kantonalna ustanova za zaštićena prirodna područja te Općina Ilidža.

Nakon što je naš list u više navrata pisao o rupama u Velikoj aleji koje su, osim šetačima, problem stvarale i fijakeristima, čiji su konji lomili noge, dugoočekivana kompletna rekonstrukcija ovog poznatog ilidžanskog šetališta počet će ove sedmice.

Obnova šetališta

To je za "Avaz" potvrdio direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač, istakavši kako će preduzeće "Rad" uraditi kompletnu obnovu šetališta te da će radovi trajati oko 30 dana.

U ovaj projekt, ističe Kovač, osim "Rada", uključene su i Kantonalna ustanova za zaštićena prirodna područja te Općina Ilidža.

"Općina će izabrati nadzor, mi izvođača, a radove će platiti Ustanova za Zaštićena prirodna područja. Oni su već izdvojili novac. Ako bude još trebalo, mi ćemo onda iz našeg Investicionog fonda osigurati novac da se završi kompletna cesta i da konačno bude sve kako treba", sloja zao je Kovač.

Udarne rupe

Direktor Kantonalne ustanove za zaštićena prirodna područja Osman Delić kazao je da su osigurali 100.000 KM još prošle godine te da će biti puno lakše održavati šetalište, su spremni finansirati dodatno ukoliko bude potrebe.

"U okviru radova bit će skinut stari površinski sloj. Dionica će potom biti nivelirana i nakon toga presvučena novim slojem asfalta. Ustanova već 10 godina izdvaja sredstva za krpljenje i sanaciju udarnih rupa. Ali, to nije puno pomagalo jer se odmah pored saniranih pojave nove pukotine zbog dotrajalosti asfalta", rekao ie Delić. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije