Investicije / PROJEKTI

Koncesija na 12 godina za fotonaponsku elektranu Stolac

22.05.2018. 09:43 / Izvor: Akta.ba

Vlada Hercegovačko - neretvanskog kantona nedavno je donijela Odluku o dodjeli koncesije za elektroenergetski objekat fotonaponske elektrane Stolac, snage 149,04kWp. Koncesija je dodjeljena koncesionaru privrednom društvu Maxima ist d.o.o. Mostar.

Objekat je izgrađen na lokalitetu Pješivac u Općini Stolac, a koncesija se dodjeljuje na period od 12 godina od dana početka korištenja koncesije.

Kako je definisano u Odluci Vlade Hercegovačko - neretvanskog kantona prava i obaveze koncesora i koncesionara precizirat će se ugovorom o koncesiji koji će, uz prethodnu saglasnost Vlade i pribavljeno mišljenje Kantonalnog javnog pravobranilaštva, u ime Koncesora s Koncesionarom potpisati ministar privrede HNK.

Predviđena godišnja proizvodnja je 201,938 MWh.

Kompaniji Maxima ist d.o.o. Mostar je i FERK prošle godine dao status kvalifikovanog proizvođača električne energije. Status je aktivan do 2022. godine.

Fotonaposka elektrana će se nalaziti u elektroenergetskom sistemu EP HZHB.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije