Investicije / PROJEKTI

Konzorcij 15 hercegovačkih firmi dao ponudu za izgradnju aerodroma u Trebinju

19.09.2020. 08:28 / Izvor: Akta.ba

Konzorcijum hercegovačkih građevinskih  preduzeća dostavio je ponudu za izgradnju najvećeg infrastrukturnog projekta na ovom podneblju, aerodroma Trebinje, saznaje Hercegovina press.

U pismu namjere koje potpisuje 15 renomiranih firmi istaknuto je  da su tehničkim i kadrovskim kapacitetima potpuno spremni da učestvuju u projektu izgradnje aerodroma poštujući sve propise i pravila struke kao i rokove izgradnje koje odredi investitor.

Učesnici konzorcijuma zapošljavaju više od 800 ljudi, od čega 80 visokoobrazovanih kadrova raznih profila koji mogu da isprate jedan ovakav projekat koji je u svakom smislu građevinski i inžinjerski izazov.

"Obzirom da se radi o objektu na kome zemljani radovi predstavljaju dobar dio posla moramo da se pohvalimo činjenicom da posjedujemo građevinsku mehanizaciju koja sigurno može izvesti sve radove u potrebnom kvalitetu,kao i u razumnom roku", navodi se u pismu namjere Konzorcijuma.

Pozitivan odgovor Vlade Srbije bio bi od izuzetnog značaja ne samo za građevinski sektor Hercegovine nego i za privredu cijele regije. Na projektu bi bila uposlena cjelokupna građevinska operativa sa brojnim podizvođačima iz drugih djelatnosti, što bi oživjelo privredni ambijent i dalo novu snagu razvoju ekonomije juga Republike Srpske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije