Koridor Vc: Traže se kompanije za izgradnju poddionice Vranduk–Ponirak

19.07.2017. 12:13 / Izvor: Akta.ba
Koridor Vc: Traže se kompanije za izgradnju poddionice Vranduk–Ponirak

Ukupna duljina dionice je 5,3 km, a procijenjeno vrijeme izgradnje je 24 mjeseca.

Autoceste FBiH su raspisale međunarodni poziv za izražavanje interesa za za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak te poziv za iskaz interesa za usluge nadzora nad ovom poddionicom.

U pozivu se navodi da je BiH potpisala ugovor o zajmu sa OFID - OPEC fondom za međunarodni razvoj za financiranje dionica autoputa na koridoru Vc.

FBiH namjerava iskoristiti dio od kredita od ovog zajma za troškove građevinskih  radova i savjetodavnih usluga koji za poddionicu autoceste od Vranduka do Ponirka.

Na poddionici Vranduk – Ponirak dugoj bit će izgrađeno dva mosta (1 = 385 m; 1 = 360 m), tri vijadukta (1 = 81 m; 1 = 90 in; 1 = 112 m), jedan tunel (lijeva cijev 1-390 m i desna cijev 1 = 275 m).

Ukupna duljina dionice je 5,3 km, a procijenjeno vrijeme izgradnje je 24 mjeseca.

Ruta autoceste Vranduk - Ponirak nadovezuje se na sekciju Nemila - Vranduk na sjeveru i na dionicu Ponirak - Vraca na jugu.

Rok za predaju ponuda za Poziv za pretkvalifikaciju za izgradnju poddionice je 18.09.2017. godine.

Izražavanje interesa za konzultantske usluge kompanije i konzorciji mogu podnijeti najkasnije do 11 sati 4. 9.2017. godine. 

Pretkvalifikacija i natječaj za ugovore, koji se financiraju sredstvima zajma OFID-a, otvoreni su tvrtkama i konzorcijima kompanija iz bilo koje zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije