Koteks prolongirao pokretanje proizvodnje u Zavidovićima

28.06.2017. 09:31 / Izvor: Akta.ba
Koteks prolongirao pokretanje proizvodnje u Zavidovićima

Prostor je u lošijem stanju od očekivanog, te je stoga neočekivano prolongirano vrijeme pokretanja proizvodnje.

Nakon što je u aprilu ove godine objavljeno da Koteks d.o.o. potražuje 100 radnika (šteper/šivač kože i tekstila i krojač kože i tekstila) za rad na području Zavidovića, u ovoj općini održan je sastanak načelnika Hašima Mujanović sa izvršnim direktorom Koteksa Harisom Sejdićem. Prvobitni cilj ovog društva bio je pokretanje proizvodnje u junu, međutim, do toga nije došlo zbog poteškoća sa osposobljavanjem prostora za rad.

Najveći dio sastanka razgovaralo se o adaptaciji iznajmljenog prostora u kojem treba da se otpočne sa proizvodnjom. Naime, Koteks je kupio prostor u kojem se nalazio nekadašnji Krivajin pogon "Stoličara“. Prostor je u lošijem stanju od očekivanog, te je stoga neočekivano prolongirano vrijeme pokretanja proizvodnje.

Iz Koteksa su istakli da će se za početak držati te brojke od 100 radnika koju su naveli da potražuju u oglasu, ali da im je cilj da taj broj vremenom poraste. Naveli su i da su vrlo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Općinom.

"Zadovoljni smo prisustvom ovog privrednog društva na području naše općine i želimo osigurati svojim građanima normalna primanja i uslove za rad", kazao je Mujanović, dodajući da nastoje izbjegnuti iskorištavanje radnika sa čime su se u posljednje vrijeme često susretali.

"Koteks d.o.o. može računati na svaki potrebni vid podrške i pomoći koji Općina Zavidovići može da im pruži", zaključio je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije