Kotorvaroški Sim tehnik uložilo tri miliona KM u nabavku savremene opreme

10.08.2017. 09:52 / Izvor: Akta.ba
Kotorvaroški Sim tehnik uložilo tri miliona KM u nabavku savremene opreme

Rukovodstvo Fabrike mašinskih proizvoda "Sim tehnik" iz Kotor Varoša je u ovoj godini uložilo oko tri miliona KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan posjetio je jučer fabriku mašinskih proizvoda "Sim tehnik" i u razgovoru sa direktorom Ivom Marićem upoznao se sa aktivnostima i planovima ovog preduzeća.

Načelnik Sakan je izrazio zadovoljstvo činjenicom da vlasnici ove fabrike konstantno proširuju proizvodne pogone i ulažu značajna sredstva u nove investicije.

"Zahvaljujući preduzeću Sim Tehnik, ali i ostalim privrednim subjektima u mašinskoj i obućarskoj industriji, Kotor Varoš je jedna od rijetkih opština u BiH sa suficitom u izvozu“, naglasio je Sakan.

Rukovodstvo Fabrike mašinskih proizvoda "Sim tehnik" iz Kotor Varoša je u ovoj godini uložilo oko tri miliona KM za nabavku savremene opreme visokog kvaliteta za izradu mašinskih dijelova.

Po riječima direktora Marića u fabrici su trenutno zaposlena 233 radnika, a konstantna ulaganja su neophodna da bi zadržali imidž pouzdanog partnera za sve korisnike usluga.

"U funkciji je novi proizvodni pogon koji se prostire na površini od tri hiljade metara kvadratnih, a pri kraju je izgradnja nove hale za skladištenje robe na površini od 600 metara kvadratnih", rekao je Marić.

Svoje proizvode plasiraju na njemačko tržište, a glavni kupci su "Bosch", "Ina scheffler" i mnogi drugi.

"Početkom godine smo zaposlili 15 novih radnika, uložili smo znatna sredstva u novu opremu, a imamo potrebu da zaposlimo još 10 radnika do kraja avgusta", kaže Marić.

Rukovodstvo fabrike "Sim Tehnik" će 8. septembra prigodnim programom obilježiti deset godina uspješnog rada i postojanja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije