Investicije / PROJEKTI

Kov- grad radi na izgradnji lokalne ceste Mrazovac-Radoč-dionica Prokop

04.06.2014. 15:37 / Izvor: eKapija.ba

Ovih dana načelnik Općine Breza Agan Bunić nastavlja sa potpisivanjem Ugovora kako bi se ravnomjerno razvijale sve mjesne zajednica na području ove općine. Ovaj put radi se o vrlo važnom infrastrukturnom projektu izvođenja radova na rekonstrukciji i modernizaciji lokalne ceste Mrazovac-Radoč, dionica Prokop I faza čija vrijednost je 47.625,00 KM a nakon provedene procedure javne nabavke u kojoj je kao najpovoljniji ponuđač izabrana firma KOV-GRAD Bužim, s kim je i potpisan Ugovor u kabinetu Općinskog načelnika.

Projekat finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Ova vijest će posebno obradovati mještane Mrazovca i Radoča što im se napokon ostvaruje san o izgradnji jedne moderne saobraćajnice u spajanju sa općinom Bužim.

"Naime, ovo je samo jedan u nizu podržanih projekata od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica tokom ove godine. Moram kazati da smo prije nekoliko dana potpisali još jedan veoma značajan infrastrukturni projekat, za naseljeno mjesto Čava i Radoč. Ovim putem općina Bužim, iskazuje duboku zahvalnost resornom ministru Adilu Osmanoviću, na prepoznavanju važnosti i vrijednosti naših projakata prevenstveno zbog raseljenih osoba i izbjeglih na području naše općine. Općina Bužim će i dalje imati inicijativu u pogledu apliciranja određenih projekata prema ovom ministarstvu a koji su od značaja za našu cjelokupnu Zajednicu. Ova dionica je posebno značajna što se gradi pored džemata i loklane džamije Prokop, čime će se olakšati pristup navedenom objektu", kazao je tom prilikom načelnik općine Bužim Agan Bunić.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije