Kovačević: Uskoro počinje izgradnja TE "Ugljevik 3"

01.07.2014. 12:38 / Izvor: SRNA
Kovačević: Uskoro počinje izgradnja TE 'Ugljevik 3'

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević ocijenio je da se realizacija projekta TE Ugljevik 3 odvija "odličnom dinamikom" i da je u toku pribavljanje dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole i početak gradnje.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević ocijenio je da se realizacija projekta Termoelektrane "Ugljevik 3" odvija "odličnom dinamikom" i da je u toku pribavljanje projektne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole i početak gradnje.

"Napravljen je kampus za prihvat inženjera i izvođača radova. U ovom trenutku ničim nije dovodena u pitanje izgradnja termoelektrane", rekao je Kovačević odgovarajući na poslanička pitanja tokom "Aktulenog časa" na sjednici Narodne skupštine.

Kovačević je naveo da je u istraživanja i pripremne radove do sada uloženo 100 miliona KM i da će izvođači biti pretežno domaći privredni subjekti.

Govoreći o trendu industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj za prvih pet mjeseci, Kovačević je naveo da je njen obim veći za 0,1 odsto nego u istom periodu prošle godine.

"U oblasti vađenja rude i kamena ostvarena proizvodnja u ovom periodu bila je veća za 1,4 odsto, prerađivačke industrije 5,1 odsto, dok je u oblasti proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, gasom i parom manja za 11 odsto", precizirao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, poplave jesu usporile privredni razvoj, ali ga nisu značajnije ugrozile, zhvaljujući naporima Vlade.

Ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija rekao je da najveći problem za realizaciju đačkih putovanja u Republici Srpskoj predstavljaju smještajni kapaciteti i da će Ministarstvo ovu oblast regulisati pravilnikom tokom jeseni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije