Investicije / PROJEKTI

Krajem aprila potpisivanja sporazuma o donaciji za Trebevićku žičaru

04.04.2014. 09:43 / Izvor: eKapija.ba

Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika, tokom press konferencije povodom Dana grada Sarajeva prisutne je upoznao sa aktuelnim gradskim projektima, kao što je obnova Trebevićke žičare i Vijećnice, izgradnja biciklističke staze, EYOF 2017., Bijela tabija...

''Kada je riječ o Trebevićkoj žičari, sada se nalazimo u jednoj administrativnoj fazi. Do sada smo dobili urbanističku saglasnost od Općine Stari Grad, a također potpisat ćemo sporazum sa Kantona Sarajevo i KJKP GRAS kako bismo mogli podnijeti zahjev za izdavanje građevinske dozvole. Također radimo u saradnji sa Evropskom komisijom i na izradi glavnog projekta, jer bez njega ne možemo dobiti građevinsku dozvolu'', istaknuo je Čampara, i najavio ponovni dolazak donatora Offermana, 22. aprila, radi potpisivanja sporazuma o donaciji u vrijednosti od oko 6 miliona maraka, koja podrazumijeva upravljačku jedinicu i motor.

Istaknuo je kako Grad Sarajevo za projekat izgradnje biciklističke staze na dionici Nedžarići – most Skenderija u ovoj godini izdvojio 400.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije