Krajem aprila potpisivanja sporazuma o donaciji za Trebevićku žičaru

04.04.2014. 09:43 / Izvor: eKapija.ba
Krajem aprila potpisivanja sporazuma o donaciji za Trebevićku žičaru

Do sada je izdata urbanistička saglasnost od Općine Stari Grad, a također treba biti potpisan i sporazum sa Kantonom Sarajevo i KJKP GRAS kako bi mogao biti podnesen zahjev za izdavanje građevinske dozvole.

Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika, tokom press konferencije povodom Dana grada Sarajeva prisutne je upoznao sa aktuelnim gradskim projektima, kao što je obnova Trebevićke žičare i Vijećnice, izgradnja biciklističke staze, EYOF 2017., Bijela tabija...

''Kada je riječ o Trebevićkoj žičari, sada se nalazimo u jednoj administrativnoj fazi. Do sada smo dobili urbanističku saglasnost od Općine Stari Grad, a također potpisat ćemo sporazum sa Kantona Sarajevo i KJKP GRAS kako bismo mogli podnijeti zahjev za izdavanje građevinske dozvole. Također radimo u saradnji sa Evropskom komisijom i na izradi glavnog projekta, jer bez njega ne možemo dobiti građevinsku dozvolu'', istaknuo je Čampara, i najavio ponovni dolazak donatora Offermana, 22. aprila, radi potpisivanja sporazuma o donaciji u vrijednosti od oko 6 miliona maraka, koja podrazumijeva upravljačku jedinicu i motor.

Istaknuo je kako Grad Sarajevo za projekat izgradnje biciklističke staze na dionici Nedžarići – most Skenderija u ovoj godini izdvojio 400.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije