Krajem novembra kreće gradnja nove bolnice u Doboju

05.11.2019. 10:13 / Izvor: Akta.ba
Krajem novembra kreće gradnja nove bolnice u Doboju

Trenutno se radi projekat i usklađivanje tehničke dokumentacije.

Gradnja nove bolnice u Doboju trebalo bi da počne krajem novembra. Za to vrijeme, nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi proširuju usluge, uvode nove procedure liječenja, ali i opremu, prenosi portal Dobojski.info.

Naredne godine u dobojskoj Bolnici planiraju da formiraju angio-salu. Procjenjuju da bi nabavka opreme mogla do košta oko milion maraka. I u Službi za ortopediju i traumatologiju najavljuju novine. Radiće, kažu, nove procedure endoproteze koljena.

Dok pokušavaju da unaprijede i poboljšaju usluge u Bolnici, ohrabreni su skorim početkom gradnje nove zgrade. Trenutno se radi projekat i usklađivanje tehničke dokumentacije.

"Do kraja ovog mjeseca izvođač bi trebalo da bude uveden u posao. Tada će početi faza izgradnje, nakon koje slijedi faza opremanja. Rok je tri godine i mislim da će u tom periodu projekat biti završen", naveo je gradonačelnik Doboja Boris Јerinić.

Dobojska bolnica je druga zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj po broju pruženih usluga. Јoš se nije suočila s odlivom radne snage. Plate se redovno isplaćuju, ali postoje određena kašnjenja uplate doprinosa, koja se izmiruju prema predviđenom akcionom planu Vlade Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije