Kreće dogradnja projekta upravne upravne zgrade JU KSC Vogošća "Jasmin Isanović Žuti"

12.11.2021. 12:44 / Izvor: Akta.ba
KSC Vogošća

Potpisan Sporazum za realizaciju projekta dogradnje i nadziđivanja upravne upravne zgrade JU KSC Vogošća Jasmin Isanović Žuti.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i ministar kulture i sporta Samir Avdić potpisali su danas Sporazum za realizaciju projekta dogradnje i nadziđivanja upravne upravne zgrade JU KSC Vogošća "Jasmin Isanović Žuti".

Realizacijom navedenog projekta JU KSC Vogošća će dobiti novi korisni prostor za potrebe kulturnih djelatnosti i organizaciju različitih sadržaja a posebno za potrebe omladinskih udruženja. Stvaranje novih prostornih kapaciteta se ogleda u nadziđivanju sprata postojećeg objekta i izgradnji sale za muzičke bendove, folklorne sekcije i pozorišne grupe, izložbeni prostor, dvije učionice, prostor za kreativne radionice, sale za sastanke, sanitarije, ostava, kancelarij ski prostor te vanjsko i unutrašnje stepenište kao i lift. 

Ministar Avdić je istakao da je ovo jedan od pet projekata koje sufinansira Ministarstvo kulture i sporta. 

"Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 255 hiljada KM i vjerujemo da će do naredne godine objekat biti u potpunosti završen. Ministarstvo kulture i spora podržava sve ono što je dobro i iskreno vjerujem da ćemo nastaviti uspješnu saradnju i dalje", kazao je Avdić.

Načelnik Smajić se zahvalio na kontinuiranoj pomoći koju pruža Ministarstvo kulture i sporta svim lokalnim zajednicama te je istakao da će u najkraćem zakonskom roku provesti proceduru i prema raspoloživim sredstvima završiti prvu fazu projekta. Iskreno se nadamo da će i naredne godine biti obezbijeđena sredstva za nastavak realizacije ovog projekta obzirom da je budžet potreban za realizaciju ovog projekta 1 milion konvert ibilnih maraka.

Pored ovog projekta općinski načelnik je istakao značaj podrške Ministarstva kulture i sporta projektu bazena u Vogošći koji je samo u ovoj godini imao preko hiljadu polaznika škole plivanja.

S obzirom na blizinu, u narednom periodu bazen u Vogošći za potrebe nastave i obaveznog trećeg časa koristit će učenici općina Ilijaš i Hadžići.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije