Investicije / PROJEKTI

Kreće izgradnja ekskluzivnog VIP salona na sarajevskom aerodromu

06.06.2018. 09:58 / Izvor: Akta.ba

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je tender za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na rekonstrukciji objekta "Zgrada kotlovnica" uz promjenu namjene u "Ekskluzivni VIP salon", saznaje Akta.ba.

Rok za izvođenje radova je maksimalno devet mjeseci od dana uvođenja u posao. Radovi će se izvoditi u toku radnog vremena Aerodroma radnim danima i vikendom, a po potrebi, u cilju poštivanja rokova, mogući su radovi i noću.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, radovi se izvode u sigurnosnoj zoni ograničenog pristupa.

Na izvedene radove zahtjeva se garantni rok od 24 mjeseca, a za ugrađeni materijal i opremu u skladu sa garancijom koju nudi proizvođač.

Rok za prijem ponuda je  25.6.2018. godine, a ugovor se dodjeljuje ponuđaču koji je dostavio ponudu sa najnižom cijenom.

Inače, planirana vrijednost investicije, u skladu sa planom investicija 2017.-2019. je 1,500.000 KM, a prostor ima površinu oko 240 m2, kazala je ranije za Akta.ba Sandra Bagarić-Arnaut iz Odjela za odnose s javnošću Aerodroma Sarajevo.

Izgradnja novog VIP Loungea/salona je sastavni dio aktivnosti u sklopu modernizacije aerodroma, a kako bi zadovoljili potrebe putnika za tom uslugom.

Ovaj VIP salon služit će za doček i ispraćaj visokih dužnosnika, a može služiti i za organizaciju poslovnih sastanaka.

Kompanije koje su radile na ovom projektu su Studio Non-Stop, Electra, PolyPlan i HP Hidro projekt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije