Investicije / PROJEKTI

Kreće izgradnja infrastrukture u obuhvatu Poslovno-sportskog centra Trnovo

U prostorijama Općine Trnovo potpisan je Ugovor o izgradnji infrastrukture u obuhvatu Poslovno-sportskog centra Trnovo, na Bjelašnici.

18.06.2019. 15:31 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Općine Trnovo potpisan je Ugovor o izgradnji infrastrukture u obuhvatu Poslovno-sportskog centra Trnovo, na Bjelašnici.

Potpisnici su općinski načelnik i lider konzorcija, direktor kompanije Almy – Transport, Jasmin Kalabić. Konzorcij čini firma Almy- Transport iz Zenice i Dolovi Sokolac d.o.o.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 3.688.663,53 KM.

Riječ je o radovima na izgradnji saobraćajnice sa parkingom, zatim izgradnji vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacione mreže.

Rok izvođenja radova je 24 mjeseca od uvođenja u posao.

Podsjećamo prema projektu, Poslovno- sportski centar Trnovo ima funkciju centra za trenažni program profesionalnih sportista, a sastojat će se od otvorenih sportskih terena i građevina koje će biti dostupne građanima.

Poslovno- sportski centar će biti napravljen na površini od 11,21 hektara, s desne strane na ulazu u zonu Babinog dola, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije