Investicije / PROJEKTI

Kredit od 24 miliona dolara za projekt zaštite od poplava na Drini

21.05.2014. 08:35 / Izvor: eKapija.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o finansiranju Projekta zaštite od poplava Drine između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj /IDA/ u ukupnoj vrijednosti od 24 miliona dolara.

Od ovih sredstava 57,5 odsto namijenjeno je Republici Srpskoj, a 42,5 odsto Federaciji BiH. Ova sredstva usmjeriće se za povećanje zaštite od poplava  na rijeci Drini u području Bijeljine kao i u Bosansko-podrinjskom kantonu u okolini Goražda.   

Rok otplate kredita je 25 godina, uključujući grejs-period od pet godina i povoljne IDA uslove, saopćteno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo finansija i trezora dostaviće prijedlog sporazuma sa osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar finansija i trezora Nikola Špirić, saopćila je Služba za informiranje VMBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije