Krenuo odabir idejnog rješenja nove zgrade CBBiH u parku Hastahana

17.07.2020. 09:31 / Izvor: Akta.ba
Krenuo odabir idejnog rješenja nove zgrade CBBiH u parku Hastahana

Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je poziv za nabavku usluga izrade idejnog rješenja.

Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je poziv za nabavku usluga izrade idejnog rješenja za potrebe Centralne banke Bosne i Hercegovine - Glavne jedinice Sarajevo, na lokalitetu Hastahana Marijin Dvor.

Time je zvanično krenuo odabir ponuđača koji će uraditi idejno rješenje objekta. Nakon toga će uslijediti i izrada glavnog projekta.

Centralna banka Bosne i Hercegovine će u slučaju uspješno provedenog konkursa za izradu idejnog rješenja provesti  pregovarački postupak bez objave obavještenja o nabavci, na način da će pozvati pobjednika konkursa na pregovore o uslovima ugovora za izradu glavnog projekta za izgradnju objekta Centralne banke BiH, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Osnovni cilj jeste odabir najkvalitetnijeg i najatraktivnijeg idejnog rješenja nove zgrade Centralne banke Bosne i Hercegovine - Glavne jedinice Sarajevo, zajedno sa pripadajućim javnim i polu- javnim prostorima unutar i oko objekta, podzemnom dijelom objekta, trezorom i garažom na lokaciji “Hastahana”, Marijin Dvor u Sarajevu.

Konkurs za cilj ima stvaranje prostornih uslova za funkcionalno poslovanje Centralne banke Bosne i Hercegovine - Glavne jedinice Sarajevo.

Rok za prijem ponuda je 14. septembar, a isti dan će one biti i otvorene.

Drugo javno otvaranje ponuda će se održati 20 dana nakon prijema ponuda i nakon što konkursna komisija donese Odluku o rezultatima konkursa, odnosno dana 05.10.2020. godine.

Pravo učešća na konkursu za izradu idejnog rješenja imaju sva prava i fizička lica koja su registrovana na Portalu javnih nabavki.

Učesnici konkursa ne mogu biti lica koja su neposredno angažovana na pripremi i sprovođenju ovog Konkursa i članovi komisije, kao ni lica koja su sa njima u srodstvu ili u bilo kakvom poslovnom odnosu.

Podsjetimo, Centralna banka je prošle godine kupila zemljište površine 2.290 kvadrata za 4,7 miliona KM na ovoj lokaciji, gdje se planira graditi poslovni objekt i parking.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije