al

Investicije / PROJEKTI

Kružni tok kod "Delta planeta" svečano pušten u rad

18.03.2019. 14:48 / Izvor: Akta.ba

Novoizgrađena kružna raskrnica na Istočnom tranzitu, kod tržnog centra "Delta planet", jedna od najvećih na gradskom području, danas je i zvanično otvorena za saobraćaj.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da je ovo već peta kružna raskrsnica koja je izgrađena u proteklih godinu i po, sa ciljem ubrzanja i rasterećenja saobraćaja.

"Naredne sedmice počinju radovi na raskrsnici kod restorana „Sirano“ na Laušu, a u raznim fazama priprema je još sedam kružnih raskrsnica", rekao je Radojičić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao današnjem otvaranju, kazao je da ovakve kružne raskrsnice smanjuju gužvu, obezbjeđuju veći protok vozila i veću bezbjednost.

"Ovdje se vodilo račna i o pješacima za koje su napravljeni podzemni prolazi, tako da će svi oni moći na što bezbjedni način koristiti ovu raskrsnicu", kazao je premijer RS i naglasio da će za koji dan biti otvoren i novi tržni centar, tako da će skup objekata na toj lokaciji uljepšati Banju Luku i time i Republiku Srpsku.

"U proteklih više od deset godina u magistralne, regionalne i auto-puteve uloženo je više od dvije milijarde KM. I u narednom periodu nastavićemo podržavati ovakve projekte po lokalnim zajednicama ali isto tako idemo u ozbiljniju rekonstrukciju magistralnih puteva kreditom Svjetske banke, ali i da auto-putem povežemo Banju Luku i Beograd", istakao je Višković.

V.d. direktora "Puteva RS" Nenad Nešić, precizirao je da se radi o kružnoj raskrsnici sa pothodnikom za pješake i pokretnim stepenicama, koji će biti završeni u narednom periodu.

"Dobili smo modernu saobraćajnicu kojom ćemo ne samo poboljšati protok saobraćaja nego i podići nivo bezbjednosti", rekao je Nešić i dodao da je vrijednost kompletne investicije 2,8 miliona KM. Radove je izvelo preduzeće „Niskogradnja“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije