Investicije / PROJEKTI

Kulturno-informativni centar u Čitluku dobija novu zgradu

Kreditno zaduženje bilo bi namijenjeno za realizaciju ovog kapitalnog projekta.

31.01.2020. 12:47 / Izvor: Akta.ba

U Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk u četvrtak je održana 36. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, na sjednici Općinskog vijeća Čitluk nazočnim vijećnicama i vijećnicima dao je obrazloženje pod točkom dnevnog reda na kojoj se raspravljalo o odobravanju kreditnog zaduženja, piše brotnjo.info.

U svom izlaganju načelnik Radišić istaknuo je kako bi se Općina Čitluk kod Razvojne banke BiH zadužila u iznosu od 1.700.000,00 KM zbog financiranja izgradnje zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk.

Kreditno zaduženje bilo bi namijenjeno za realizaciju ovog kapitalnog projekta, a kredit bi se realizirao uz kamatnu stopu 2,5 posto fiksno i na razdoblje od 12 godina uz grace razdoblje od jedne godine.

Obrazlažući razloge za prijedlog ovakve odluke načelnik Radišić je spomenuo kako je Općina Čitluk započela izgradnju sportske dvorane OŠ Bijakovići i da priprema početak gradnje sportske dvorane Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića te da uz dva ovako zahtjevna projekta nije u mogućnosti financirati izgradnju zgrade KIC-a iz vlastitih sredstava i sredstava prikupljenih apliciranjem na različite natječaje.

U obrazlaganje zahtjeva za odobravanje kreditnog zaduženja uključio se i Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, na način da je kazao kako bi se kroz projekt izgradnje zgrade KIC-a realizirali i na Vijeću ranije usvojeni zaključci vezani za izgradnju spomen obilježja za poginule branitelje i Spomen sobe.

Zahtjev za odobrenje kreditnog zaduženja usvojen je jednoglasno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije