Kupci nezainteresovani za "Novoteks"

22.01.2015. 14:32 / Izvor: SRNA
Kupci nezainteresovani za 'Novoteks'

Imovina se prodavala po cijeni od 3.039.000 KM. Na narednoj skupštini povjerilaca biće odlučeno dalje unovčavanje, odnosno da li će se imovina na koju polažu pravo razlučni povjerioci izdvojeno prodavati.

Osma licitacija za prodaju pokretne i nepokretne imovine novog pogona trebinjskog tekstilnog preduzeća "Novoteks" nije uspjela, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, potvrdio je stečajni uravnik Lazar Đurđević.

On je rekao novinarima da se imovina prodavala po cijeni od 3.039.000 KM, odnosno 60 odsto od početne cijene.

Đurđević kaže da će na narednoj skupštini povjerilaca biti odlučeno dalje unovčavanje, odnosno da li će se imovina na koju polažu pravo razlučni povjerioci - Hypo banka i Hypo Leasing - izdvojeno prodavati.

"Ukoliko dođe do izdvojene prodaje, kako to traže razlučni povjerioci, onda je problem tehnološke cjeline u `Novoteksu`", kaže Đurđević i dodaje da bi brže bila prodata pokretna imovina, ali da je problem prodaja nepokretne imovine.

Đurđević napominje da će se, ukoliko imovina bude prodata, dijelom namiriti Hypo banka, Hypo Leasing i Poreska uprava, ali da ne vjeruje da bi išta ostalo za radnike, jer je riječ o maloj cijeni.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije