LC Waikiki dolazi u Trebinje

12.05.2018. 08:16 / Izvor: Akta.ba
LC Waikiki dolazi u Trebinje

Turski modni brend LC Waikiki bi zaposlio veliki broj radnika koje Trebinje trenutno nema na berzi rada.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je jučer niz novih investicija u gradu Trebinju. Turski modni brend "LC Waikiki" zainteresovan je za otvaranje proizvodnog pogona u Trebinju. Kako je Petrović istakao ova kompanija bi zaposlila veliki broj radnika koje Trebinje trenutno nema na berzi rada.

"Na njihovo pismo odgovorili smo da smo spremni da damo povlastice za korišćenje poslovnog centra Tini, gdje oni mogu da otvore nekoliko stotina radnih mjesta. Više ćemo javnosti saopštiti kada se iz ove kompanija konkretnije izjasne o svojim planovima", kazao je Petrović na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada.

Jedna od najavljenih investicija je i izgradnja hotela kompanije "Nešković" u Zasad polju. Interes za kupovinu zemljišta za svoje poslovne centre pokazale su i kompanije "FIS" iz Viteza i "Termomont" iz Gruda.

Gradska administracije opredjeljena ja da finansije kreira u pravcu razvoja i izgradnje, pokretanjem niza programa podrške porodici, zapošljavanju i socijalno ugroženim kategorijama, te smanjenju potrošačke komponente budžeta, istakao je Petrović.

On je napomenuo da je prošlogodišnji budžet obezbijedio historijskih 8,2 miliona KM za kapitalne investicije, što je 55 posto ukupnih investicionih sredstva budžeta koje je prethodna administracija izdvojila za cijeli četvorogodišnji mandat.

Petrović je istakao da uz povećanje prihoda raduje što je i praksa prodaje zemljišta u svrhu punjenja budžeta značajno smanjena u odnosu na prethodne godine, što se Gradska uprava riješila i svih sudskih sporova, ali i što sve gradske ustanove bilježe povećanje vlastitih prihoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije