Leitner priprema dokumentaciju za modernizaciju kosog lifta na Ciglanama

22.01.2018. 14:50 / Izvor: Akta.ba
Leitner priprema dokumentaciju za modernizaciju kosog lifta na Ciglanama

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa predstavnicima firme Leitner.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa predstavnicima firme Leitner u vezi kosog lifta na Ciglanama.

Podsjećamo, načelnik Ajnadžić u nekoliko navrata je naglašavao spremnost Općine da preuzme upravljanje kosim liftom, ali pod jednim uslovom. Da kosi lift pređe u vlasništvo Općine Centar Sarajevo.

S tim u vezi, započete su procedure oko prebacivanja vlasništva na Općinu Centar.

Koliko je ozbiljna u namjeri da preuzme kosi lift i građanima sa ovog područja obezbijedi, prije svega siguran, a zatim i kvalitetan vertikalni transport govori i činjenica da su u budžetu Općine Centar za 2018. godinu planirana sredstva za rekonstrukciju kosog lifta.

Pored toga, na posljednjem sastanku sa predstavnicima firme Leitner su definisani elementi u vezi idejnog i glavnog projekta i sada se samo čeka da vlasništvo pređe na Općinu Centar

S obzirom da kosi lift nije u funkciji već nekoliko sedmica, načelnik Ajnadžić je naglasio da će iduće sedmice biti obavljeni razgovori sa predstavnicima Grasa u vezi stavljanja lifta u funkciju dok se ne završe sve neophodne procedure u vezi prebacivanja vlasništva na Općinu Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije