Investicije / PROJEKTI

Livno: U sportskoj dvorani na Zgonima postavljen novi parket

19.11.2018. 12:01 / Izvor: Akta.ba

U gradskoj sportskoj dvorani Dalibor Perković Dali na Zgonima u Livnu završeni su radovi na postavljanju novog parketa.

Gradonačelnik Luka Čelan je po okončanoj natječajnoj proceduri potpisao ugovor s najpovoljnijim izvođačem radova. Vrijednost ugovora je 233.415,00 konvertibilnih maraka.

Sredstva su osigurana iz proračuna Grada Livna a jedan manji dio sufinanciran je od strane Federalnog ministarstva kulture.

"Ovim smo završili veliki dio rekonstrukcije sportske dvorane. Proteklih godina na dvorani je urađena nova fasada, postavljeni otvori, rekonstruirano je grijanje i dvorana je priključena na gradsku toplanu, instaliran je novi klimatizacijski sustav", kazao je gradonačelnik Čelan te dodao da su u dvorani kompletno uređeni sanitarni čvorovi te stepenište na ulazu u dvoranu. "Svim spomenutim radovima dobili smo funkcionalniju, udobniju i kvalitetniju sportsku dvoranu na zadovoljstvo svih njezinih korisnika", zaključio je gradonačelnik Čelan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije