Lokacija bivše kasarne u Bugojnu data na raspolaganje privrednicima

11.12.2018. 11:50 / Izvor: Fena
Lokacija bivše kasarne u Bugojnu data na raspolaganje privrednicima

Bugojanski vijećnici donijeli su odluku da se raspiše javni poziv za zakup zemljišta bivše kasarne Armije BiH "Admir Ljubuškić Šutak".

Bugojanski vijećnici donijeli su odluku da se raspiše javni poziv za zakup zemljišta bivše kasarne Armije BiH "Admir Ljubuškić Šutak“, čije objekte je do početka juna 2016. koristilo Federalno ministarstvo odbrane, odnosno Oružane snage BiH.

Namjera je da se kasarna, koja je privremeno vraćena u posjed općini Bugojno na period od deset godina, stavi na raspolaganje svim potencijalnim investitorima, koji su izrazili želju da ulože sredstva u pokretanje proizvodnje u tom dijelu bugojanske općine.

"Želim se zahvaliti OV-u na donošenju odluke da se raspiše ovaj javni poziv, nakon čega ćemo, u zakonskim okvirima, s Federalnom vladom i svima onima koje bude potrebno pitati, a na osnovu postojećeg ugovora o korištenju, početi uvoditi privredne subjekte na područje kasarne", kazao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Ovim će se, dodaje, smanjiti rashodi Općine vezani za održavanje kasarne, i pružiti šansa ljudima, koji žele nešto pozitivno uraditi, da to učine na spomenutom lokalitetu.

"Ovo je način da se riješimo finansijskog opterećenja koje smo imali, i uposlimo određen broj radnika. Osim toga, stavljanje u funkciju novih pogona, otvorit će mogućnost za intenzivniji privredni razvoj ovog područja", naglasio je.

Bivša kasarna u Bugojnu prostire se na površini od osamsto duluma zemlje, a raspolaže objektima i infrastrukturom koja, kako se čulo, nudi odlične uvjete za pokretanje određenih vrsta proizvodnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije