Maglajski Bontex planira izgradnju nove proizvodne hale

12.02.2013. 09:08 / Izvor: eKapija.ba
Maglajski Bontex planira izgradnju nove proizvodne hale

Tvornica lake modne konfekcije "Bontex", koja trenutno upošljava 180 radnika, ostvaruje zavidne poslovne rezultate. Za dugogodišnjeg švicarskog partnera "Wedermeyer", mjesečno, izvozi 23.000 do 25.000 muških i ženskih košulja i bluza.

Delegacija Vlade ZDK (ministri Romana Brkić, Mirko Trifunović, Rifat Delić, Senka Balorda i sekretar Berjana Ačkar) posjetila je, u petak, firmu "Bontex" d.o.o. Maglaj, gdje ih je ugostio vlasnik i direktor Senahid Husić. Posjeti djelegacije Vlade ZDK prisustvovao je načelnik Mehmed Mustabašić sa saradnicima.

Tvornica lake modne konfekcije "Bontex", koja trenutno upošljava 180 radnika, ostvaruje zavidne poslovne rezultate. Za dugogodišnjeg švicarskog partnera "Wedermeyer", mjesečno, izvozi 23.000 do 25.000 muških i ženskih košulja i bluza. Po riječima direktora Husića, u planu je izgradnja nove proizvodne hale koja će omogućiti upošljavanje dodatnih 180 radnika.

"Bontex" predstavlja primjer pozitivnog privređivanja u ZDK i BiH, a direktor Husić, koji je nekada živio u Švicarskoj, iznio je predstavnicima Vlade ZDK i probleme sa kojima se susreće u izvoznoj komponenti.

Ministrica Brkić je razgovarala sa direktorom Husićem o zaključcima tematske konferencije održane u Zenici o "Poboljšanju ambijenta za unaprjeđenje domaćih i stranih ulaganja", saopćeno je iz Vlade ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije