Majnex počinje izgradnju novog trga na Palama

21.08.2014. 08:19 / Izvor: eKapija.ba
Majnex počinje izgradnju novog trga na Palama

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević potpisao je sa direktorom firme «Majnex» sa Pala Veljkom Golijaninom, izvođačem radova, ugovor o izgradnji trga i nastavku izgradnje šetališta.

Na Palama je jučer svečano obilježen početak izgradnje novog trga i nastavka izgradnje šetališta.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević potpisao je sa direktorom firme «Majnex» sa Pala Veljkom Golijaninom, izvođačem radova, ugovor o izgradnji trga i nastavku izgradnje šetališta.
 
Kovačević je istakao da je posao dodjeljen firmi «Majnex» sa Pala i rok za izgradnju je godinu dana tako da bi 20. avgusta 2015.godine, pred krsnu slavu opštine Uspenja presvete Bogorodice 28. avgusta, trebao biti završen ovaj projekat.
 
Kovačević je naglasio da će se trg najvjerovatnije zvati Studentski trg.
 
"Ono što će sigurno diktrati gradnju ovoga trga je nastavak izgradnje sabornog hrama čiju gradnju će pomoći opština", rekao je on dodavši da je planirano da se sljedeće godine završi i Univerzitetska ulica čime će se definisati centar Pala i završiti ono što je započeto prije 20 godina kroz izgradnju Srpskog Sarajeva.
 
Kovačević je naglasio da će ovo biti jedan od najvećih trgova u Republici Srpskoj.
 
Tadić je istakao da širom Republike Srpske najviše problema imaju mladi, ali Istočno Sarajevo i opština Pale predstavljaju oazu mladosti koja bi trebala da Republici Srpskoj da novi zamah i novu budućnost.
 
"Nažalost, istovremeno, vlast u Srpskoj ne vodi dovoljno računa o mladima, nema rješenja za zapošljavanje mladih, za obrzovanje, stambena pitanja mladih i sve to ih tjera da idu", kazao je on.
 
Prema njegovim riječima, opština Pale i Istočno Sarajevo su dobar primjer, jer su uspjeli svojim kapacitetima i zahvaljujući radu loklne samouprave da učine mnogo toga da mladi ovdje ostanu, žive u Republici Srpskoj i da joj podare svoju budućnot.
 
Ceremoniji prisustvovale su brojne zvanice, predstavnici javnog i političkog života opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske.
 
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije