Mali akcionari u jurišu na Bosku

04.02.2014. 08:28 / Izvor: Glas Srpske
Mali akcionari u jurišu na Bosku

Mali akcionari banjalučke robne kuće "Boska" imenovali su juče na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara svoj Upravni odbor i najavili da će imenovati i svog direktora i od suda zatražiti promjenu lica ovlašćenog za zastupanje.

Mali akcionari banjalučke robne kuće "Boska" imenovali su juče na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara svoj Upravni odbor i najavili da će imenovati i svog direktora i od suda zatražiti promjenu lica ovlašćenog za zastupanje, odnosno preuzeti upravljanje "Boskom".

S druge strane aktuelno rukovodstvo "Boske" je saopštilo da su netačni navodi predsjednika Komisije za glasanje koji je utvrdio da mali akcionari imaju 51,88 odsto akcija na osnovu čega su i donesene pomenute odluke.

Predsjednik Saveza udruženja malih akcionara Nebojša Jugović rekao je da je Upravni odbor, koji je imenovala "Zekstra" kao vlasnik "Boske", podnio ostavku, te da je na osnovu zahtjeva "Zekstre" sud zakazao vanrednu sjednicu Skupštine.

"Komisija za brojanje glasova je po rješenju suda iz 1996. godine ustanovila da je u vlasništvu malih akcionara 51,88 odsto akcija ovog preduzeća, a s obzirom na to da je predsjedavajući Skupštine osporavao izvještaj Komisije mi smo napustili sjednicu", rekao je Jugović.

Iz "Boske" je saopšteno da su mali akcionari od početka ometali rad Skupštine, a da su opstrukcije kulminirale kada je predsjedavajući Komisije saopštio da mali akcionari imaju 51,88 odsto akcija, što ne odgovara stvarnom stanju.

"Znajući da su na sjednici Skupštine prisutni i većinski akcionari, predsjedavajući Skupštine je pozvao predsjedavajućeg Komisije da navede svakog akcionara, nakon čega je on, zajedno sa malim akcionarima napustio sjednicu", navode u "Boski".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije