Manja ponuda stanova u Lukavcu

05.02.2014. 15:47 / Izvor: eKapija.ba
Manja ponuda stanova u Lukavcu

Aktuelne nepovoljne socijalne i ekonomske prilike negativno su se odrazile na građevinski sektor. Smanjen je broj objekata koji se grade, ali cijene nisu smanjivane bar prema statističkim pokazateljima.

Aktuelne nepovoljne socijalne i ekonomske prilike negativno su se odrazile na građevinski sektor. Smanjen je broj objekata koji se grade, ali cijene nisu smanjivane bar prema statističkim pokazateljima. U Federaciji BiH prosječna cijena stanova završenih u 2013., formirana na bazi izvještaja za 793 stana, iznosi 1.522 KM po kvadratnom metru stambene površine i veća je za 0,1 posto u odnosu na prethodnu godinu.

(Zgrada SO "B3" Lukavac)

Kada je u pitanju Lukavac ponuda stanova trenutno je manja u odnosu na period od prije dvije godine, a cijene su iste ili malo niže nego ranije, navode iz Općine Lukavac.

Novih dvosobnih i trosobnih stanova trenutno ima u objektu "Stadion", koji je u završnoj fazi gradnje. Cijena je 1350 KM sa uračunatim PDV-om i priključcima na infrastrukturnu mrežu, a u ponudi za stanare imaju i mogućnost kupovine garaže. Zgrada se nalazi u mirnijem dijelu grada, koji bi sa ovom, ali i narednom zgradom istog investitora trebala oživjeti u narednom periodu. Dvosobne i trosobne stanove u zgradi "Dženex" nudi istoimena firma i to trenutno po akcijskim cijenema 1000KM sa uračunatim PDV-om. Objekat je u centru grada i trenutno nemaju drugih objekata u Lukavcu koji su u fazi gradnje.

Tako je i sa kompanijom "Lucijana" koja trenutno gradi samo u Tuzli, a stanovi u posljednja dva objekta u Lukavcu su svi prodani još tokom prve faze gradnje. Njihova cijena varirala je u zavisnosti od spratnosti i kretala se od 1400 do 1600 KM. "AAM Planiranje i izgradnja" prodali su još prije završetka sve stambene jedinice u zgradi AAM1. Trenutno nude mogućnost kupovine i rezervacije u objektu AAM 2 koji će biti podjednako kvalitetan i atraktivan i to na lokaciji pored prvog objekta. Početak gradnje je već u aprilu, a rok za završetak 15 mjeseci. Cijene su do maximalnih 1500 KM sa uračunatim PDV-om, a za kupce koji se odluče za kupovinu u ovoj prvoj fazi gradnje nude popust i platne olakšice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije